Skip to main content

ההגדרה של מגשר זהו למעשה איש מקצוע שעבר הסמכה בתחום הגישור כאשר התפקיד שלו הוא להוביל ולנהל את הליך הגישור. 

מהו הגישור?

גישור הוא הליך שנועד לפתור סכסוכים בדרך אלטרנטיבית לניהול ההליכים המשפטים בין כותלי בית המשפט.

המגשר מוביל שהצדדים יצליחו להגיע להבנות ביניהם בדרך של הדברות ישירה והסכמה מסודרת בין שני הצדדים.

למי מתאימים הליכי הגישור?

הליכי הגישור מתאימים לאנשים שנקלעו למצב של סכסוך ירושה, בני זוג שעומדים בפני גירושין ולא מסתדרים עם כל הנושאים השנויים במחלוקת ותלויים ביניהם ולמעשה כל סכסוך משפטי ובמיוחד כזה הנוגע לענייני משפחה רצוי וגם ניתן לפתור אותו באמצעות גישור.

נסביר במאמר זה מהו מגשר, מה היתרונות של הליך הגישור ואיך בוחרים בצורה נכונה וחכמה את המגשר המתאים לכל מקרה.

פגישת ייעוץ 

לא מתחילים הליך משפטי מבלי שבדקתם את זכויותיכם, להבין מה עומד לפניכם ובראש ובראשונה לבנות תכנית פעולה ממוקדת ואישית. לתיאום פגישת יעוץ פנו למשרדנו על ידי מילוי פרטים בטופס או בטלפון 050-992-9428

    פגישת ייעוץ 

    לא מתחילים הליך משפטי מבלי שבדקתם את זכויותיכם, להבין מה עומד לפניכם ובראש ובראשונה לבנות תכנית פעולה ממוקדת ואישית. לתיאום פגישת יעוץ פנו למשרדנו על ידי מילוי פרטים בטופס או בטלפון 050-9929428

      קווים לדמותו של מגשר 

      תחום הגישור החל לתפוס תאוצה רבה בעשור האחרון וזאת בשל היתרונות הרבים של הליכי הגישור. על היתרונות של תהליכי הגישור נרחיב בהמשך.

      אך מיהו בעצם המגשר ומי יכול לתפקד בתור מגשר? 

      אז למעשה המגשר יכול להיות כל מי שבחר לעבור הכשרה בתחום הזה של הגישור. זה יכול להיות עורך דין וזה גם יכול להיות פסיכולוג ואפילו רואה חשבון שלתפקיד שלו אין כל זיקה לתחומים משפטיים או משפחתיים.

      אך באופן טבעי, כאשר הסכסוך הוא בנושאים משפטיים, ברור שהכתובת המתאימה ביותר תהיה אל מגשר שהוא עורך דין במקצועו עם דגש על התמחות בענף המשפטי הרלוונטי באותו תחום בו מתבקש הגישור.

      כך שבמקרים אשר בהם מדובר בסכסוכים משפחתיים כמו סכסוכי גירושין או סכסוכי ירושה, הרי שהמתבקש ביותר הוא לפנות אל מגשר שהוא גם עורך דין לענייני משפחה ויש לו את היכולת לגשר בסוגי הסכסוך הרלוונטיים.

      מעבר לידע המשפטי כמו גם ההתמחות בתחום הגישור, חשוב שהמגשר יהיה גם אדם כריזמטי, אדם עם כישורי הובלה ומנהיגות וגם בעל סבלנות, סובלנות ואדיבות.

      תכונות אלו מסייעים לו לרכך מתחים וכעסים בין הצדדים כמו גם לייצר אווירה בטוחה ונעימה שתאפשר לשני הצדדים להתבטא באופן משוחרר וחופשי.

      כך יכול המגשר למקד ולהגדיר את השיח בצורה הכי מדויקת ולהבין בדיוק מה טיבה של המחלוקת שקיימת בין הצדדים ומוביל לסכסוך.

      אם הצדדים יהיו אכן נכונים לקראת פשרה, הרי שהליכי הגישור יישאו פרי על ידי ההצעות והגישור שיעלה המגשר ובכך יוביל לסיום הסכסוך באמצעות הידברות ופשרה.

      היתרונות של שיטת הגישור

      כאמור, הליכי הגישור הולכים ותופסים תאוצה בשנים האחרונות וזאת בגלל ההבנה כי מדובר בכלי יעיל מאין כמותו. 

      היתרונות-

      חיסכון כספי – כאשר אנשים בוחרים להיעזר בשירותי הגישור, הם למעשה נהנים מחיסכון כספי שיבוא לידי ביטוי בשני אופנים. 

      1. הצדדים לא מגיעים להליכים בבית המשפט אשר אלו עשויים להגיע לעלויות גבוהות מאוד. הן בגלל האגרות הגבוהות הנדרשות מהם והן בגלל התשלומים כשכר טרחה עבור עורכי הדין כאשר כל צד אמור לשלם לעורך הדין שמייצג אותו. בהליך הגישור העלויות הן משותפות כאשר הצדדים חולקים ביניהם את התשלום. לרוב התשלום הוא על פי מספר הפגישות.
      2. נמנע נזק כספי שעשוי להיגרם בגלל המחלוקת. היות ובמקרים אשר בהם יש סכסוך ומחלוקת בענייני הכספים, הרי שחלוקת הרכוש תתעכב עד שתתקבל ההכרעה מטעם בית המשפט. המצב הזה של ההמתנה הממושכת עשויה לגרום לנזקים כספיים כבדים היו והצדדים יהיו מוגבלים בביצוע פעולות כלכליות עם הנכסים.

      ניהול המחלוקת בעזרת הגישור יצליח להוביל את הצדדים לעמק השווה אשר יוביל לחתימה על הסכם הגירושין וחלוקת הרכוש.

      מניעת הסלמה בין הצדדים – ככל שהסכסוך נמשך ולא מתקבלת הכרעה, המצב רק יחמיר עם הזמן. ככל שמצליחים להגיע מהר יותר לעמק השווה ונפתח ערוץ תקשורת הגיוני בין הצדדים, הם מצליחים להגיע לפשרה שעוצרת איכשהו את הדרדרות היחסים ביניהם.

      כך בוחרים את המגשר הנכון

      • מגשר שהוא מתמחה בתחומים נוספים שיסייעו להליך הגישור – ההצלחה של הגישור תלויה יותר מכל בנכונותם של שני הצדדים להגיע לפשרה. אך אי אפשר להתעלם מהעובדה שלא כל מגשר יצליח לחולל את הפלא ולעשות את הפשרה בצורה שתתקבל על שני הצדדים. חשוב לפנות אל מגשר שהוא איש מקצוע מנוסה בתחום הגישור, אך לא די בכך. כפי שכבר ציינו, תמיד עדיף שבנושאים משפטיים, המגשר יהיה מתחום המשפט וישמש גם כעורך דין. אם מדובר בנושאים משפחתיים כמו ענייני גירושין או סכסוכי ירושות, הרי שעדיף יהיה לפנות אל מגשר שהוא גם עורך דין לענייני משפחה. כך יגברו הסיכויים לכך שהגישור יוכל להצליח.
      • כימיה טובה בין המגשר לצדדים  – מעבר למקצועיות של המגשר, חשוב לבדוק את יחסי האנוש של המגשר ולוודא שכל אחד מהצדדים מרגיש בנוח עם המגשר. רק אם זה יהיה כך יוכל המגשר להבין היטב את כל אחד מהצדדים ועל כן הוא יוכל להוביל את הצדדים לפתרון שיענה על שני הצדדים.
      • שכר הטרחה של המגשר – חשוב לבדוק מהן העלויות המקובלות בתחום הזה של הליכי הגישור ולוודא כי אכן שכר הטרחה הינו סכום שמקובל בתחום והוא לא מופרז.

      עו"ד נומי יצחק הררי – המגשרת שלכם

      בכל מה שקשור לתחום הגישור, ההמלצה שלנו היא לפנות אל עו"ד נומי יצחק הררי. 

      הררי פיתחה שיטה ייחודית של גישור בחמישה מפגשים כאשר היא משלבת מיומנויות טיפול, מיומנויות גישור ומידע משפטי עדכני לצורך הצלחת הגישור, גם כאשר בן הזוג אינו משתף פעולה.

      עו"ד הררי היא מגשרת עם רקע כעובדת סוציאלית, מה שמגדיל את הסיכויים לבצע את המלאכה בצורה יעילה הרבה יותר.

      היא מבטיחה עבודה בלתי מתפשרת, מקצועית מאוד במלא המומחיות ואחריות עד לסוף הטוב.

      פגישת ייעוץ 

      לא מתחילים הליך משפטי מבלי שבדקתם את זכויותיכם, להבין מה עומד לפניכם ובראש ובראשונה לבנות תכנית פעולה ממוקדת ואישית. לתיאום פגישת יעוץ פנו למשרדנו על ידי מילוי פרטים בטופס או בטלפון 050-992-9428

        פגישת ייעוץ 

        לא מתחילים הליך משפטי מבלי שבדקתם את זכויותיכם, להבין מה עומד לפניכם ובראש ובראשונה לבנות תכנית פעולה ממוקדת ואישית. לתיאום פגישת יעוץ פנו למשרדנו על ידי מילוי פרטים בטופס או בטלפון 050-9929428

          עו"ד נומי יצחק הררי

          גישור משפחתי, לשכת עורכי הדין. תואר ראשון במשפטים, LL.B ,אוניברסיטת ת"א. תואר שני M.A עם תזה בעבודה סוציאלית קלינית, אוניברסיטת בר- אילן. תואר ראשון B.A בעבודה סוציאלית, אוניברסיטת בר- אילן.

          השאר/י תגובה